Brindisi är en stad i regionen Apulien i södra Italien, huvudstad i provinsen Brindisi, vid kusten vid Adriatiska havet. Historiskt sett har staden spelat en viktig roll i handel och kultur på grund av dess strategiska läge på den italienska halvön och dess naturliga hamn vid Adriatiska havet. Staden är fortfarande en viktig hamn för handeln med Grekland och Mellanöstern.
Vin
I området Brindisi produceras Aleatico di Puglia Doc, Ostuni Doc, Brindisi Rosso DOC, Rosato Brindisi DOC och Puglia IGT.
Vissa druvsorter som odlas i Brindisi inkluderar:
Malvasia Nera di Brindisi,
Negroamaro;
Ottavianello;
sangiovese;
Susumaniello.
Brindisi DOC producerar både röda och rosviner från druvor begränsade till ett skördeutbyte på 15 ton / ha och måste producera ett vin med en alkoholhalt på minst 12%. Vinerna är vanligtvis blandningar tillverkade huvudsakligen av Negaroamaro och Malvasia Nera men Sangiovese får komponera upp till 10% av blandningen med Montepulciano som får komponera upp till ytterligare 20% (eller 30% om Sangiovese inte ingår). Om det ska vara en Reserva åldras vinet minst 2 år före utsläpp och måste uppnå en lägsta alkoholnivå på 12,5%.


Kom ihåg mig