Provinsen Zamora ligger i västra delen av regionen Castilla y León. Det vinproduktion område som regleras av Toro DO ligger till sydost om provinsen Zamora, och inkluderar en del av den naturliga regioner Tierra del Vino (land vin), den Guareña Valley och Tierra de Toro (delstaten Toro), och bredvid platåer i Tierra del Pan (delstaten bröd) och Tierra de Campos (den Odlad mark).

 

Vinerna från Toro är fullmatat med tradition. Deras historia går tillbaka till före bosättningar romarna.? Under medeltiden, de mycket uppskattade och njöt kungliga privilegier som tillät dem att kommersialiseras i städer där försäljningen av andra viner var förbjudet.
Dessa viner fyllda kungliga källare och fartyg som skulle segla till länderna av den nya världen.
Under det 19th århundradet, var stora mängder som exporteras till Frankrike för att fylla det tomrum som hade lämnats av phyloxera pesten.
På 70-talet av 20-talet, var de första stegen tagits för att skapa vad som skulle senare bli Toro ursprungsbeteckningen, som kulminerade i 1987.
Kontrollorganet för Toro Ursprungsbeteckning garanterar närvarande över 40 vingårdar.
Dess utveckling under de senaste decennierna har placerat detta vin som huvudperson magman vin recensioner på både nationell och internationell nivå.


Kom ihåg mig