Bourgogne viner har en lång historia att berätta, som fortfarande återspeglas i vinerna. Vinområdets bildas naturligt samman med den underjordiska formationen, som ägde rum från 200 till 250 miljoner år sedan. ?

Den första skrift som berättar om vinproduktion inom 312: e år Omkring 500 munkar kom och började sätta vin i systemet. De delade landet i tomter beroende på markens egenskaper och anpassade sorter för paket. Grunden lades för vad vi idag kallar "terroir". ? I den 14: e och 15 talet, hertigarna av Burgund, som bidragit till att förbättra viner medan de hjälpte till att få viner som säljs och spred sitt rykte i Frankrike och resten av Europa. ?

I den 18 talet, till bourgeoisin och adeln intressera sig vin och den förvärvade därför tomter. Under Napoleon fortsatt Bourgogne viner deras användning mot Ryssland och Amerika, men från 1870 till 1880 ödelade en sjukdom som orsakas av en vinbladlus (Phylloxera) alla europeiska vinregioner, inklusive Burgundy.

Eftersom regionen Burgund återhämtat sig från sjukdomen började odlare att plantera om de bästa tomterna för att främja kvalitet. ? I följande århundradet införde namnet AOC (Appellation d'Origine Contrôlée). Termen syftar till att ge all produktion och kvalitetsstandarder, vilket bidrar till att göra viner från Bourgogne till några av de bästa vinerna i världen.

Bourgogne vingårdar är uppdelade i 5 huvudområden: från norr till söder: vin Chablis och Grand Auxerrois, Tonnerre, Joigny och Vezelay, vin Côte de Nuits, Hautes Côtes de Nuits och Châtillonnais, vingårdar i Côte de Beaune och Hautes Côtes de Beaune,
Cote Chalonnaise vin och Couchois och slutligen Mâconnais.

Bourgogne 100 appellationer är uppdelade i 4 nivåer:

23 Regionala appellationer: Viner som kan produceras i hela Bourgogne vin regionen, till exempel.
Bourgogne, Bourgogne Aligoté, Bourgogne fit-Tout-Korn ...

44 kommunala appellationer: Viner odlas i en vinkommune (by), vilket ger den dess
namn, till exempel. Irancy, Beaune, Mercurey, Pouilly-Fuissé ...

635 Premier Cru appellationer: viner som odlas på väldefinierade tomter, som kallas "Climat"
i hjärtat av en by, till exempel. Chablis 1. Cru Fourchaume, Nuits-Saint-Georges 1. Cru Les Cailles

32 Grand Cru appellation: vin odlas på kommunens bästa paket (Climat) i Côte d'Or +
1 i Chablis (med 7 climater). Till exempel. Montrachet, Corton, Musigny, Chambertin, Chablis Grand Cru
Les Clos


Kom ihåg mig