Rueda

 

Den ursprungsbeteckning Rueda godkändes av jordbruksministeriet den 12 januari 1980; Det var den första ursprungsbenämning   som skall godkännas i regionen Castilla y León, efter år av hårt arbete för att tjäna erkännande och skydd för sin autoktona druvsort:   den Verdejo.

Den ursprungsbeteckning Rueda besitter exceptionella naturresurser för produktion av högkvalitativa viner. Specialiserade på att göra internationellt kända vita viner. Även från 5 augusti av 2008 röda viner och rosé skyddas av ursprungsbeteckningen Rueda.

Produktionsområdet ingår i ursprungsbeteckningen Rueda ligger i regionen Castilla y León och består av 74 städer och byar, varav 53 är belägna söder om provinsen Valladolid, 17 väster om Segovia och 4 norr om Avila .

De olika druvsorter som odlas här är oregelbundet spridda över flera kommundelar omfattar Rueda ursprungsbeteckning. Men det är det område inom gränserna för La Seca, Rueda och Serrada där vingårdar befinner sig i en högre andel och större intensitet.

Det finns bara en D.O. i regionen Rueda, som är "Rueda D.O.". Inom D.O. Det finns många stilar av vin, och dessa stilar var få sin egen rygg etikett.

Den Rueda tecken: en kombination av Verdejo druvor, kontinental väder och grusiga jordar.

 


Kom ihåg mig